ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 11 febbraio 2013

Συνοδοιπόροι χτες και σήμερα, με την Τήνο και τα Κελλιά πάντα στο νου και στην καρδιά


Νάπολη Ιταλίας, 11.2.2013

ΠΡΟΣ
Κύριο Παντελή Αρμάο
Πρόεδρο ΕΕΣΚΤ

Αγαπητέ  πρόεδρε,
Φίλε Παντελή,

θέλω να σε ευχαριστήσω ειλικρινά για τα ευαίσθητα λόγια φιλίας και εκτίμησης που μου εξέφρασες δημόσια.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι τρέφω τα ίδια αισθήματα και για σένα. Στο γράμμα σου μου θύμησες τα κοινά βιώματα και τις κοινές εμπειρίες που ζήσαμε, όταν ξεκινήσαμε συνοδίτες από τα Κελλιά το μακρύ δρόμο της μόρφωσης και το ταξίδι της ζωής μας.
Είναι παρήγορο ότι η πορεία της ζωής δεν μας ξέκοψε από την νησιώτικη κοιτίδα μας, από όπου οι ρίζες μας αναπτύχτηκαν και διακλαδίστηκαν. Και αυτές οι γενεαλογικές καταβολές μαζί με τις διακλαδώσεις των ριζών μας στήριξαν και μας εξασφάλισαν τα απαραίτητα συστατικά για τη γενικότερη συγκρότησή μας. Τις φέρνουμε αναπόσπαστα μέσα μας στο διάβα της ζωής μας και είμαστε περήφανοι για αυτές.
Τα Κελλιά είναι οι καταβολές αλλά και η παρακαταθήκη που μας κληρονόμησαν οι γονείς μας. Αυτό το χωριό μας ακολούθησε στους δρόμους και στις θάλασσες που περάσαμε, στα λιμάνια που μπήκαμε, στα σπίτια που ζήσαμε και στα ταξίδια που κάναμε.
Κι αυτόν τον ακατάλυτο υπαρξιακό, βιωματικό και συναισθηματικό δεσμό με το νησί καταφέραμε να τον μεταδώσουμε και στα παιδιά μας, ακόμα κι αν γεννήθηκαν μακριά από την Τήνο ή από την Ελλάδα. Ήταν πρώτιστο χρέος τιμής προς το χωριό μας.
Δεν σου κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι΄αυτό το μπόλιασμα των παιδιών μου στον κορμό της Τήνου.
Είμαστε ακόμα συνοδίτες, φίλε Παντελή, κι ας πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε. Καλλιεργούμε τις ίδιες πανανθρώπινες αξίες έστω και από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη.
Σε αυτή την παγκόσμια συγκυρία που βάζει σε μεγάλη δοκιμασία όλους μας, η προσήλωση στις καταβολές δίνει δύναμη και ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα που θα στεριώσει στα σταθερά θεμέλια της αυτογνωσίας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας που πρέπει να εξασφαλίσουν προοπτικές για μια ευοίωνη εξέλιξη και σταδιοδρομία.


γιάννης κορίνθιος
http://www.tiniaki.gr/content.asp?id=727
http://www.tinostoday.gr/2013/02/blog-post_4201.html?spref=fb

Nessun commento:

Posta un commento