ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 11 febbraio 2013

Η προσήλωση στις αξίες και στις καταβολές και η αυτεπίγνωση μπορούν να μας δώσουν δύναμη και ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα


Νάπολη Ιταλίας, 11.2.2013

ΠΡΟΣ
Κύριο Παναγιώτη Κροντηρά
Δήμαρχο Τήνου

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,

έλαβα την ευχετήρια επιστολή σας για το νέο βιβλίο μου που μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία και επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την ευαισθησία που είχατε να μου εκφράσετε την εκτίμησή σας που την θεωρούσα δεδομένη.
Είμαι πεπεισμένος ότι το βιβλίο αυτό, καρπός έρευνας δεκαετιών, βγήκε στη δημοσιότητα σε μια περίοδο όπου όλοι μας ανατρέχουμε προς τις ίδιες πανανθρώπινες αξίες.
Η ιστορική διασπορά ήταν πρωτίστως σπορά και μπόλιασμα του Ελληνισμού και το βιβλίο μου καταγράφει την εποποιία των ιστορικών εστιών της Ιταλίας μετά την άλωση της Πόλης.
Η διασπορά των Ελλήνων είναι ένα κλειδί για να κατανοήσουμε όχι μόνο την ιστορία του νεώτερου Ελληνισμού στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο αλλά και την ίδια την ιστορία της Ευρώπης, δεδομένου ότι οι διάφορες ιστορικές κοινότητες της διασποράς όχι μόνο διέδωσαν την ελληνική παιδεία στην Ευρώπη, αλλά και ευνόησαν παράλληλα τις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο και τις καθόλου πολιτικές εξελίξεις που συνέβαλαν στην παλιγγενεσία της Ελλάδος.

Η ίδια η ιστορία των πόλεων και χωρών υποδοχής δεν μπορεί να γίνει κατανοητή αν κανείς δεν λάβει υπόψη του την παρουσία, τη δυναμικότητα και την καθόλου συμβολή του ομογενειακού στοιχείου στην ανάπτυξη και εξέλιξή τους.
Σε αυτή την παγκόσμια συγκυρία η προσήλωση στις καταβολές και η αυτεπίγνωση μπορούν να μας δώσουν δύναμη και ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας που πρέπει να εξασφαλίσουν προοπτικές μέλλοντος και σταδιοδρομίας.
Με εκτίμηση,

γιάννης κορίνθιος
με το νου και την καρδιά πάντα στην Τήνο και στα Κελλιά

Nessun commento:

Posta un commento