ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΤΑ ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
Και στα Κελλιά με χρώματα άσπρα και ήλιο μεθούν

lunedì 2 aprile 2018

O Ιρλανδός Πρόεδρος κ. MichaelD. Higgings υποσχέθηκε στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ότι θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την αναγνώριση από την UNESCO της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας

http://www.elliniki-gnomi.eu/thelo-na-stirixo-tin-prosfora-tis-elladas-ti-glossa-tis-ke-ton-politismo-tis-stin-pagkosmia-kinotita/

O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ έγινε δεκτός στο Δουβλίνο του Προέδρου της Ιρλανδίας κ. MichaelD. Higgings. Στο προεδρικό Μέγαρο τον συνόδευε η Πρέσβης της Ελλάδος κα Κάτια Γεωργίου.
Στη συζήτηση, ο Ιρλανδός Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την αναγνώριση από την UNESCO της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά:
Και πρόσθεσε:
«Όσοι ασχοληθήκαμε με τα Ελληνικά γράμματα, αναγνωρίζουμε την αξία της Ελληνικής γλώσσας, ως φορέα μέσω του οποίου εκφράστηκαν η φιλοσοφία, το θέατρο κλπ».
Σημαντική ήταν επίσης η επισήμανση του κ. Higgings, ότι είναι λάθος να διαχωρίζουμε την αρχαία από τη σύγχρονη Ελλάδα.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας και για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον ομόλογό του  Ιρλανδό Υφυπουργό της Διασποράς κ. Ciaran Cannon.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τέρενς Κουίκ έκανε της εξής δήλωση:
«Αυτό το ταξίδι μου στο Δουβλίνο έγινε με την προτροπή του Προέδρου της Ιρλανδίας κ. Higgings.Τον είχα συναντήσει στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για αρκετή ώρα όταν, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, τον συνόδευσα στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του.
Στο εικοσάλεπτο της προσωπικής μας συνομιλίας, έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ενέργειες της Ελλάδας να καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας . Όπως επίσης, μου επεσήμανε ότι είναι καλό να αναλάβω πρωτοβουλία για την παγκόσμια συνεργασία των Διασπορών Ελλάδας και Ιρλανδίας. Και μάλιστα με παρότρυνε να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι στο Δουβλίνο, ώστε να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με τον εδώ ομόλογό μου.
Το θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή για την Πατρίδα μου, αλλά και για εμένα προσωπικά, που ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, έξω από το πρωτόκολλο, δέχθηκε έναν Υφυπουργό. Αλλά πραγματικά το πιστεύω ότι έβλεπε, ως ο απόλυτος Φιλέλληνας που είναι, έναν φίλο από μία χώρα που την αγαπάει ιδιαίτερα. Τονευχαριστώ θερμά».

Nessun commento:

Posta un commento